Το μάτσα, αυτό το πράσινο "διαμάντι" από την Ιαπωνία, δεν είναι απλά ένα τσάι. Είναι μια υπερτροφή σε σκόνη! Γεμάτο αντιοξειδωτικά (πολύ περισσότερα από το απλό πράσινο τσάι), L-Θεανίνη (που μας χαρίζει ηρεμία και διαύγεια χωρίς την υπερδιέγερση του καφέ), και χλωροφύλλη (για αποτοξίνωση).
Και το καλύτερο; Μπορούμε να το κάνουμε... φραπέ! Ναι, καλά ακούσατε. Ξεχάστε τον κλασικό φραπέ (αν και τον αγαπάμε για άλλους λόγους) και ετοιμαστείτε για την πιο υγιεινή και δροσερή εκδοχή του αγαπημένου σας ροφήματος.
Γιατί να πίνεις φραπέ μάτσα;
Πέρα από την απίθανη γεύση και την αναζωογονητική αίσθηση, ο φραπές μάτσα σου προσφέρει:
Ενέργεια που διαρκεί: Όχι τα "σκαμπανεβάσματα" του καφέ. Η L-Θεανίνη συνεργάζεται με την καφεΐνη του μάτσα για να σου δώσει σταθερή ενέργεια και εγρήγορση.
Προστασία από το οξειδωτικό στρες: Τα κατεχίνες του μάτσα είναι υπερ-αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρά σου.
Βελτίωση της διάθεσης και της συγκέντρωσης: Χάρη στην L-Θεανίνη, νιώθεις πιο ήρεμη/ος και συγκεντρωμένη/ος.
Ενίσχυση του μεταβολισμού: Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους.
Αποτοξίνωση: Η χλωροφύλλη είναι γνωστή για τις αποτοξινωτικές της ιδιότητες.
Η Συνταγή για τον Απόλυτο Φραπέ από Τσάι Μάτσα (θα τον λατρέψεις!)
Είναι πανεύκολο, αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα για να μην σβολιάσει και να έχει τέλεια υφή!
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι του γλυκού ποιοτική σκόνη μάτσα (προτίμησε ceremonial grade για καλύτερη γεύση)
60 ml ζεστό νερό (όχι καυτό! Περίπου 70-80°C)
150-200 ml φυτικό γάλα της επιλογής σου (αμυγδάλου, βρώμης, σόγιας - χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση)
Πάγο
Προαιρετικά γλυκαντικό: Μια σταγόνα σιρόπι αγαύης, στέβια, ή λίγο μέλι (αν το προτιμάς γλυκό)
Πώς θα το φτιάξεις:
"Ξυπνάμε" το μάτσα: Σε ένα μικρό μπολ, βάλε τη σκόνη μάτσα. Πρόσθεσε το ζεστό νερό (μην είναι καυτό γιατί θα πικρίσει το μάτσα!). Χρησιμοποίησε ένα ειδικό σύρμα για μάτσα (bamboo whisk - chasen) ή ένα μικρό χειροκίνητο αυγοδάρτη (ή ακόμα και ένα μικρό μπλέντερ χειρός) και ανακάτεψε ζωηρά, με κινήσεις W ή M, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σκόνη και να δημιουργηθεί ένας πλούσιος, αφράτος αφρός χωρίς σβόλους. Αυτό είναι το μυστικό!
Χτίζουμε το φραπέ: Σε ένα ψηλό ποτήρι, βάλε αρκετό πάγο.
Πρόσθεσε το γάλα: Ρίξε το φυτικό γάλα πάνω στον πάγο.
Ενώνουμε τις δυνάμεις: Πρόσθεσε το διαλυμένο μάτσα πάνω από το γάλα και τον πάγο. Αν θες γλυκαντικό, πρόσθεσέ το τώρα και ανακάτεψε απαλά.
Απόλαυση! Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι ή καλαμάκι και απόλαυσε τον πιο δροσερό, υγιεινό και trendy φραπέ του καλοκαιριού!
Η ποιότητα κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Επένδυσε σε ένα καλό μάτσα για να μην πικρίζει.
Θερμοκρασία νερού, αυτό είναι το Α και το Ω! Το πολύ καυτό νερό "καίει" το μάτσα και το κάνει να πικρίζει.
Δοκίμασε διαφορετικά φυτικά γάλατα, πρόσθεσε μια σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλα για έξτρα άρωμα!
Είμαι σίγουρη ότι αυτός ο φραπές μάτσα θα γίνει η νέα σου εμμονή! Δροσιστικός, γεμάτος ενέργεια και υπερ-υγιεινός. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα καλοκαιρινό ρόφημα;
Μοιράσου το με τις φίλες σου!
Μην ξεχάσεις να μας στείλεις τη γνώμη σου όταν το δοκιμάσεις στα social media και στο max@vipradio.gr
14-07-2025
08-07-2025
22-05-2025
01-10-2024